Lašišos ir varškės užtepėlė

Užtepėlei reikės:
200 g varškės 9% ;
100 g sūdytos arba rūkytos lašišos;
šiek tiek citrinos sulčių;
šiek tiek pipirų.
 
Paruošimo būdas:
Sudedame lašišą ir varškę į dubenį, pašlakstome trupučiu citrinos sulčių ir sutriname elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
 
Jeigu varškė sausesnė ir trinasi sunkiau ir norime ne tokios tirštos užtepėlės, įdedame dar šiek tiek graikiško jogurto (arba grietinės).
 
Užtpėlę pagardiname pipirais, ir gerai išmaišome, apibarstome žalumynais ir tepame ant traškučių „Taler“.

Varškės ir dirbtinių juodųjų ikrų užtepėlė

Užtepėlei reikės:
200g varškės 9% ;
100g dirbtinių juodųjų ikrų;
100g graikiško jogurto;
šiek tiek druskos;
mėgstamų žolelių: krapų, svogūnų laiškų ar bazilikų.
 
Paruošimo būdas:
Sudedame varškę ir jogurtą į dubenį ir sutriname iki vientisos masės. Tada dedame dirbtinius juoduosius ikrus, druską ir mėstamas žoleles. Viską dar kartą išmaišome ir valgome su duonos traškučiais arba traškučiais su sūriu.

Avokadų užtepėlė

Užtepėlei reikės:
3 vnt. prinokusių avokadų;
1 vnt. žalios arba geltonos citrinos;
2 šaukštų graikiško jogurto arba grietinės;
2 skiltelių česnako;
šiek tiek druskos.
 
Paruošimo būdas:
iš avokadų išimame kauliuką, minkštimą dedame į dubenį. Ten pat dedame išspaustas česnako skilteles, graikišką jogurtą, druską, supilame išspaustas citrinos sultis.
 
Elektriniu trintuvu viską gerai sutriname iki vientisos masės. Citrinos sulčių ir česnako kiekį reguliuojame pagal savo skonį.
 
Puikiai dera su traškučiais „Taler“